Dit is wat we doen.

Als beginnend of gevestigd ondernemer weet je dat online steeds belangrijker wordt. Je wil je klanten bereiken en vertellen wat je te bieden hebt. Daarvoor is de online wereld inmiddels onmisbaar. Wij begrijpen ook dat je als ondernemer veel liever offline bezig bent met je bedrijf of product, want dat is waar jij goed in bent. En dat is precies waar onze specialisten komen kijken. Wij ontzorgen je en nemen het online deel voor onze rekening. Daar ligt onze expertise en dat kun je met een gerust hart aan ons overlaten. Zo houd jij je handen vrij om je te focussen op waar het echt over gaat: je bedrijf, dienst of product.

Websites bouwen.

Gewoon een goede website. Dat is wat je nodig hebt om effectief online te zijn. Websites die zowel doelgericht als responsief zijn. We bouwen het online visitekaartje voor je bedrijf, dat er niet alleen strak en verzorgd uitziet, maar bovenal effectief is. En dat zie je terug in stijgende bestellingen, aanmeldingen en omzet. Wij zorgen niet alleen voor het ontwerp en de bouw van je site, ook de inhoud (of content) regelen we voor je. We schrijven de tekst, verzorgen het beeld en zorgen dat de site ook aan de achterkant optimaal ingericht is. Zoekmachineoptimalisatie heet dat; zo weet een zoekmachine straks ook precies wat je op je site hebt staan. Ook als je al een website hebt, kunnen wij voor je aan de slag. Die optimaliseren we en zorgen dat deze beter presteert.

Website analyse.

Heb je al een website of webshop? Ook die bekijken we met alle plezier voor je. Doet je website wel wat hij moet doen, draagt hij bij aan je naamsbekendheid en komen er wel nieuwe klanten uit? Kunnen bezoekers de weg vinden en draait de site wel goed op alle apparaten en browsers? Wij zien jammer genoeg net te vaak mooie websites online die niet goed doordacht zijn. Ze zien er prachtig uit, maar genereren geen resultaat. Dat vinden wij zonde en we denken dat we je daar zeker bij kunnen helpen. Wij analyseren je webshop of website en zorgen voor concrete verbeteringen. Wij kijken naar de techniek, inhoud en de bruikbaarheid en zorgen er samen met jou voor dat je site of shop straks net zo effectief online is als in de offline wereld.

Zoekmachine optimalisatie (SEO).

Een website is onmisbaar, maar als die pas op pagina drie verschijnt van Google heb je er niet zo veel aan. Een website wordt pas echt effectief als je potentiële klant deze ook kan vinden. Hiervoor wil je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht komen én deze positie behouden. Daar helpen wij je bij met behulp van zoekmachine optimalisatie (SEO). Zo zorgen we ervoor dat je website zo hoog mogelijk verschijnt binnen de organische zoekresultaten. Wij analyseren eerst de huidige positie binnen bijvoorbeeld Google, daarna brengen we de kansen in kaart en stellen een strategisch plan op. Dit implementeren we en zorgen er zo voor dat jouw shop of site zo hoog mogelijk verschijnt. Op die manier zorgen we voor zo veel mogelijk (gratis) verkeer naar je website.

Zoekmachine adverteren (SEA).

Effectief adverteren in zoekmachines zoals Google en Bing zorgt voor meer relevante bezoekers naar je website. Effectief Online zorgt hiervoor. Onze specialisten zijn Google Adwords Qualified en Effectief Online is officieel Google Partner. Wij weten precies hoe we jouw doelgroep effectief online bereiken en te verleiden naar je website of -shop te komen. In samenspraak met jou zetten we je advertentiecampagne op, kiezen de juiste doelgroep(en) en zorgen zo voor meer leads, klanten en inschrijvingen. Uiteraard monitoren we de campagne, stellen hem bij waar nodig en zorgen dat we binnen het beschikbare budget zo effectief mogelijk adverteren voor je bedrijf. En dat werkt! In onze ervaring betaalt een goed opgezette SEA campagne zich altijd terug.

Social media marketing.

Adverteren via social media (Twitter, Instagram, Facebook enz.) is enorm interessant en altijd in beweging. Zo hebben ze allemaal hun eigen type gebruiker, taal, mogelijkheden en functie. En de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook hiervoor ben je bij ons aan het goede adres. Afhankelijk van je doelgroep en wensen zorgen we voor de perfecte mix van sociale advertenties. We denken niet alleen je contentstrategie uit -en stemmen af waar, wanneer en hoe vaak we ze inzetten- we zorgen ook voor de content zelf. Een tweet is tenslotte wat anders dan een post op Facebook, wij weten hoe je dat doet en daarmee helpen we je graag. Wij leveren van start-to-finish: van het uitdenken van het concept, tot uitvoering en monitoring. Zo zorgen we voor effectieve online campagnes.

Conversie optimalisatie.

Wij praten liever in normale taal dan in marketingtermen, maar dat is met deze wat lastiger. Wat het simpel gezegd betekent: haal meer leads (aanmeldingen, bestellingen etc.) uit je bestaande bezoekers én maak van een toevallige bezoeker een klant. Het is natuurlijk eeuwig jammer van alle tijd en moeite die je in je website of webshop gestoken hebt als daar geen nieuwe klanten uitkomen of als je bezoekers niets bestellen. Hierbij kunnen we je uitstekend helpen. We analyseren je site van voor tot achter, zorgen ervoor dat bezoek niet verdwaalt en precies weet waar ze wat kunnen bestellen. En misschien nog wel belangrijker, dat je bezoeker terugkomt na een prettige online ervaring. Zo haal jij het maximale uit je online bezoek en blijf je groeien.

Content marketing.

De inhoud van je website, webshop en sociale media kanalen is ontzettend belangrijk. Niet alleen om hoog in de zoekresultaten te komen (daar is de SEO weer), maar ook om je potentiële klanten te verleiden met jou zaken te doen. ‘Content is king’ is een gevleugelde uitspraak die regelmatig voorbij komt. En koninklijke content creatie is een vak apart, dat vinden wij ook. Effectief Online maakt hiervoor dankbaar gebruik van een netwerk van professionele tekstschrijvers en fotografen. Extern uitbesteed, maar we houden uiteraard wel zelf de regie in handen. In goed overleg met jou zorgen wij voor een frisse en professionele online uitstraling, met effectieve content die bijdraagt aan je vindbaarheid en conversie. Dat is wel zo Effectief Online.  

Pakketten en overige diensten.

Natuurlijk bieden we ook complete pakketten aan. Daarbij neem je meerdere van bovenstaande diensten per maand bij ons af. Hierbij krijg je je eigen marketingmedewerker op afstand. Zo houden we de lijntjes kort en weet jij precies wie je moet hebben bij een wens of vraag. Onze online marketing pakketten starten al vanaf 4 uur per maand. Online doen we zo’n beetje alles dat met verkeer naar je website of sociale media pagina’s te maken heeft. Ook zijn we bijzonder goed in conversie, maar we kunnen meer. We ontwerpen bijvoorbeeld ook met veel plezier je huisstijl of bedrijfslogo. Ook drukwerk of andere offline uitingen verzorgen we graag voor je. Offline echter wel altijd in combinatie met online werk. Daar ligt onze passie tenslotte.